Vellykket og lærerik valpesamling

Fem valper og Tips med sine førere

Fem valper og Tips med sine førere

Sammen med strihåroppdrettet Havheim Kennel arrangerte vi valpesamling med Mattias Westerlund, Hundskolan Vision, som instruktør. Både Geir, Anders og jeg er utdannet instruktører gjennom Hundskolan Vision. Vi opplever metoden hans som veldig god. Fem av valpene fra oss deltok, og det var utrolig lærerikt å få følge unghundene og deres førere gjennom helga.

_DSC7034Fredag begynte med teori, og Mattias brukte sin egen medbrakte hund for å forklare og understreke viktige poenger ved sin hundedressur. Allerede da fikk mange aha-opplevelser i forhold til egen måte å dressere hunden på. Forstår hunden din «nei» og «bra»? Hvordan ser du at/om den gjør det?

Da lørdagen kom var det svært ulike hunder som ble hentet ut for å _DSC7056delta på den praktiske treningen. Det var imidlertid lett å se likhetstrekk mellom kullene, så som observatør på sidelinjen var det flott å ha tid til å bare se på hundene og få en oppfriskning av Mattias instruksjon. Det var tydelig hvordan førerens sinnsstemning påvirket hunden, og at noen hunder hadde v_DSC7346ært på kurs tidligere, mens for andre hunder var det første gang de ble stilt opp på en rekke sammenmed mange andre hunder. For de sistnevnte unghundene var det ikke lett å skulle ha kontakt med føreren sin.

Her kom den unike fordelen med at valpene nå kun er syv måneder gamle: De lærer så fort, og da vi avsluttet på søndagen var unghundene blitt langt mer fokuserte på føreren sin og gjorde til og med rett når de fikk provokasjoner samtidig med kommandoen «sitt».

_DSC7292Helt kort kan vi si at i løpet av valpesamlingen hadde vi en innføring i dressering av ro i oppflukt og skudd og en innføring i apport. Minst like viktig var det sosiale med samlingen. Vi ordnet med frokost, lunsj og middag, samt en rimelig porsjon kake, og er veldig glad for å ha blitt bedre kjent med våre valpekjøpere.

Tusen takk for en strålende helg, og masse lykke til med den videre treningen av hundene. Som sagt i løpet av helga håper vi at dere tar kontakt dersom dere står fast med treningen, både vi og Mattias hjelper dere gjerne videre. Vi håper at vi ser dere snart igjen!

Hilsen Anders og Marie

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s