Valp fra oss

Sosialisering av valpene og miljøtrening er vi i kennel Jegerkompaniet opptatt av. Vi vil gi hver enkelt valp gode opplevelse og mange erfaringer i løpet av dens første åtte uker. Selv har vi barn, og dørene våre er åpne for både venner og familie i alle aldre slik at valpene skal få oppleve folk i alle størrelser og fasonger.

Valpene er ute så mye som mulig. De får boltre seg både på plenen og i skogen. I tillegg til tispa vil valpene omgås flere trygge voksne hunder.

Valpene er med oss ut på tur, i større og mindre grupper. De er vant til bilkjøring. Valpene blir habituert på lyder og miljøer i nærområdet. Vi har en cd med skuddtilvenning som valpene får på valperommet helt til de er godt vant med smell. Vi vil allikevel understreke at det er viktig at valpekjøperen fortsetter arbeidet med miljøtrening og habituering på støy man ønsker at hunden skal være vant med.

Vi bruker plystring som signal på fôring, dermed er innkallingssignalet på plass.

Valpene er leveringsklare fra 8 ukers alder.

Valpene er forhåndsregistrert hos NKK, og vil da være forsikret hos Agria frem til eierskiftet. Da velger du hvordan du vil gjøre det videre.

Vi bruker hundefôret Labb på valpene våre. Hovedsakelig på grunn av at fôret er lett tilgjengelig i hele landet og lett tilgjengelig for valpekjøperne i en overgangsfase (dersom det ønskes å bruke andre merker).

Fra valpene er to uker får de ormekur hver 14. dag helt frem til levering.

Valpene blir levert med helseattest og microchip.

Vi benytter oss av NKKs kjøpskontrakt.

Valpens papirer og samtavle ettersendes så fort det er på plass.

I tillegg får valpekjøperne informasjon om raseklubben, Norsk Vorstehhundklub, som tilbyr spennende samlinger og kurs i hele landet.

Valpene bør få ny ormekur og vaksineres ved 12 ukers alder. Her kan du lese mer om vaksinering. Når den er seks måneder bør den få enda en ormekur.

 


Nettet er fylt av spennende litteratur om valper. Her er tre artikler som vi vil anbefale deg å lese:

Valpeutvikling av Rune Næss

Sosialisering av valper  av Jan Vidar Dahle

Foring av valper av Appetitt (inneholder reklame)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s