Haugtun’s HFE Sersjant Peiling

Tuva og Peiling

Tuva og Peiling

NO47056/12

En hund ble fort for lite når man er to som er aktive med hundehobbyen. Haugtun’s HFE Sersjant Peiling, som til daglig går under navnet Peiling, er en særdeles behagelig hund å ha i flokken. Peiling gir sjeldent uttrykk for at tiden i sofaen blir for lang. Etter oppussing av hus og ankomst av liten baby i huset var Peiling fortsatt travelt opptatt med å nyte livet i sofaen. Han har mye sjarm og personlighet med flekking av tenner og gjerne prating (knurring og ul) på oppfordring.

Peiling er en stor gutt, og har brukt sine første 1,5 år i livet til å vokse. Når han fLunsjen, kaffekjelen og ett par valper i kløvenørst våknet jaktmessig gikk det fort, og vips skulle han utforske den spennende vinden nærmest uten å tenke på at han fremdeles var avhengig av sine mennesker for å få mat til kvelds. Han har, som resten av kullet sitt, en guts som ligger helt i toppsjiktet, og gleder oss til å se hvor dette bærer hen. Peilings mort, Haugtun’s Fri, ble i 2013 kåret til Norges Beste Jakthund og han far er av en internasjonalt annerkjent kroatisk linje. Med andre ord en hund vi håper og tror at blir kanongod!

Peiling på fisketur

Peiling på fisketur som valp

Som trekkhund er Peiling en stor ressurs. Med sin store sterke kropp drar han både langt og tungt. Spesialiteten hans er svært full pulk i rolig reinsdyrtrav. Han kan også være med på spurter i høyt tempo, men da helst i følge med Tips.

Peiling vegrer seg ikke for en full kløv, og til nå har kun kløvens størrelse vært begrensningen til hva han kan bære. Gjennom en flott tur i Nordland, forbi Okstindan var han en kjemperessurs. Med både telt og soveposen i kløven var det liten igjen til min sekk. Han gjør ingenting ut av seg på teltplass eller i pauser. Han spiser og drikker godt tross varmt vær eller tunge løft.

Foreløpig har Peiling ingen prøve- eller utstillingsresultater å vise til. Han er stilt på en jaktprøve som unghund, men lyktes dessverre ikke å komme i fugl.

Hans jaktindeks pr. 2014 er 104 og standindeks er 114.

Peiling er ca ??? høy og veier ca 35 kg.

Peiling har A-hofter (HD-indeks 104 pr. 2014)

Peiling stamtavle

Peiling stamtavle

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s