Om kennelen

Avlsfilosofi

Jegerkompaniet avler korthåret vorstehhund. Våre hunder er i første rekke avlet for fuglejakt, trekk og kløv.

Våre hunder skal også være gode familie- og turhunder. Jegerkompaniet avler på hunder som er avbalansert og rolige i hus, rundt barn, på leirplassen og i telt. At hundene varsler når det kommer ukjente folk eller dyr til teltplassen liker vi.

Jegerkompaniet anerkjenner Norsk Vorstehhund Klub sine avlskriterier, og  FKF sitt jaktprøveregime for evaluering av jakthunder.

Jegerkompaniet mener at avlsindekser kan være et godt verktøy ved riktig bruk. Vi verdsetter standindeksen spesielt.

DSC_3802

Okstindan (i Nordland) i bakgrunnen


Hvem er vi?

Vår kennel holder hus på Nesodden, i Akershus. Foruten hundene bor Tuva (født 2013) og Tobias (2015), Marie og Anders i huset. Vi er en aktiv familie som prioriterer friluftsliv med hund høyt.


Anders

Anders er selvstendig næringsdrivende med ulike grunderprosjekter Rotvoll og har vært hektet på friluftsliv hele livet. Han har ikke vokst opp med hund og fikk sin første hund sammen med Marie.

Anders har tatt følgende instruktørutdannelser: Fuglehundklubbenes forbund FKF fase 1 og fase 2, samt hundeinstruktør gjennom Mattias Westerlund sin Hundskolan Vision.

«Nå er det helt utenkelig å jakte, trene eller dra på tur uten hund. Årets påsketur hadde vi faktisk ikke vært i stand til å gjennomføre uten hundene. De er en viktig ressurs for oss.»


Marie

Marie jobber som lærer på Fjellstrand skole. Hun har vært en besatt dyreelsker siden hun var liten, og etter mye overbevisning fikk hun sine allergiske foreldre til å gå med på både kanin, hund og etter hvert hest (faktisk både gård og over 25 hester ble resultatet).

Behovet for en jakthund dukket først opp i møte med Anders, og en vorsteh ble et godt valg for våre allsidige interesser. Også Marie er fase 1 og fase 2 instruktørutdannet gjennom FKF og hundeinstruktør gjennom Hundskolan Vision.

Marie og Tips i full fart over Hardangervidda

«Å ha en hobby er først og fremst gøy når du har noen å drive på sammen med, så hånd i hånd med første hunden kom engasjementet til raseklubben, Norsk Vorstehhund Klubb. Det er bare så mye trivelig folk!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s