I-Sersjant Tips

Tips på jakt

Tips på skogsfugljakt

NO33223/10

Da Anders skulle få seg sin første hund var det på sin plass at hun kom fra hans egen hjemby Namsos. Vi hentet henne hos en erfaren vorstehmann med lang merittliste, Åge Nilsen. Tips er født 30.12.2009 og er etter Sognexpressen’s CCL Bruo og N UCH Hedda Izadora.

Tips er en energisk jente med mye trøkk og arbeidslyst. Hun er samarbeidsvillig og initiativrik. I hus er Tips rolig og behagelig. Hun er en ordentlig kosejente som gjerne deler sofa, seng og sovepose med deg, om du vil.

Jaktmessig sett våknet Tips rundt 9 mnd. og hun utviklet snart et meget godt og stabilt søk. 1.UK fikk hun 15 mnd. gammel.

Tips med kløv i Lofoten

Tips med kløv i Lofoten

Tips brukes mye til jakt. Hun revierer terrenget systematisk og effektivt i god kontakt med fører. Tips er en overskuddshund som kan jakte intensivt dagen lang. Dag etter dag.

Tips elsker alle former for trekk. Snørekjøring med lette skøyteski i høy fart er hennes absolutte favoritt. Hun er også en god kløvhund.

Som prøvehund utmerker Tips seg som en meget selvstendig hund med gode viltfinnerevner.

Tips apporterer godt, og har 1 UK fra apportprøve. På utstilling har hun fått utmerkelsen excellent.
Hennes kullsøsken har også gjort det godt. Søsteren, I-Tilde tok 2 x 1 UK på en helg og har hatt tre CERT på utstilling. Søsteren, I-Lara, begynte med 2 UK på lavland som unghund, tok 1 AK fra skog og har CERT på utstilling. Broren, Ikaros har 1 AK fra høyfjell vinter og CERT på utstilling. To søsken til har excellent på utstilling, men mangler jaktpremie.

Tips er ca 59 cm høy og veier ca 24 kg.

Tips har A-hofter (HD-indeks 100 pr. 2017).

 

Tips stamtavle

Tips stamtavle

 

 

Bildearkiv av Tips

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s